Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten op het kruispunt van een horizontale en verticale voeg.
De gaten komen op ongeveer 80 centimeter afstand van elkaar. De diameter van de vulgaten ligt, afhankelijk van het isolatiemateriaal, tussen de 14 en 18 mm. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen.
Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg. Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen van spouwmuurisolatie.
Werkwijze spouwmuurisolatie
Werkwijze voor spouwmuurisolatie met E-foam
We isoleren woningen vaak met E-foam. Dit materiaal is ideaal voor het na-isoleren van spouwmuren wanneer er al isolatiemateriaal aanwezig is. Het is een milieuvriendelijke foam die zich tijdens het inbrengen opschuimt, waardoor oude materialen weggedrukt worden en een nieuwe, naadloze isolatieplaat ontstaat van zo’n 6 cm dik. Dit isolatiefoam wordt op dezelfde wijze in de muur ingebracht: via kleine gaatjes in de voegen van uw muur.
Werkwijze voor spouwmuurisolatie met HR++ EPS-parels
Wij isoleren spouwmuren ook met EPS- parels. EPS-Parels zijn ronde piepschuim bolletjes of korrels. EPS is de afkorting van geëxpandeerd polystyreen. Tijdens de productie van de parels wordt er een klein beetje grafiet aan de parel toegevoegd. Door de grafiet krijgt de parel een hogere isolatiewaarde. EPS-parels worden in de spouwmuur geblazen samen met een hoogwaardige, gecertificeerde lijm. De lijm zorgt ervoor dat de parels goed aan elkaar kleven en een geheel vormen in de spouwmuur. EPS-parels zijn alleen geschikt voor muren waarin nog geen enkele vorm van isolatie aanwezig is.